Οι φακοί επαφής έχουν κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς χρηστών για τη διόρθωση διαθλαστικών σφαλμάτων (μυωπία, αστιγματισμό, πρεσβυωπία), εξασφαλίζοντας επίλυση σε ανωμαλίες - παθήσεις της όρασης, ασφαλή χρήση και διαυγή όραση. Την τελευταία δεκαετία η χρήση έγχρωμων φακών επαφής για αισθητικούς λόγους παρουσιάζει αυξανόμενες τάσεις. Αποτελούν μέρος της κατηγορίας των μαλακών φακών επαφής, που χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση διαθλαστικών σφαλμάτων και είναι ένα εξίσου ιατρικό
colored_lenses
Περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ & ΤΑΣΕΙΣ

23/12/2016 7:56 μ.μ.

Σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, όπου τους περισσότερους μήνες του χρόνου η παρουσία του ήλιου είναι αισθητή, η χρήση των γυαλιών ηλίου επιβάλλεται για την προστασία των ματιών μας, αποτελώντας παράλληλα αξεσουάρ του style και της προσωπικότητάς μας. Στα Panaidis Eyewear Stores, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, διατίθεται ποικιλία τύπων φακών ηλίου: Polarized lenses, Photochromic, Degrade, Mirror lenses. Η απόχρωση του φακού αποτελεί ζήτημα προσωπικής προτίμησης...
trends
Περισσότερα

Υπερμετρωπία

7/11/2016 5:30 μ.μ.

Η υπερμετρωπία είναι μια διαθλαστική ανωμαλία στην οποία η εικόνα ενός αντικειμένου σχηματίζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή. Αυτό σημαίνει ότι το υπερμετρωπικό μάτι παρουσιάζει μία έλλειψη ισχύος σε σχέση με το μήκος του. Η υπερμετρωπία διακρίνεται σε: Αξονική - ο οφθαλμός είναι μικρότερος του φυσιολογικού.
Διαθλαστική - που οφείλεται στην μικρή καμπυλότητα του κερατοειδούς ή σε μικρή κυρτότητα οποιασδήποτε άλλης διαθλαστικής επιφάνειας του οφθαλμού.
Περισσότερα

Πρεσβυωπία

7/11/2016 5:30 μ.μ.

Όταν ένα αντικείμενο φέρνεται πλησιέστερα προς το μάτι η εικόνα του αντικειμένου σχηματίζεται πιο πίσω από τον αμφιβληστροειδή εκτός κι αν αυξηθεί η ισχύς του ματιού ώστε να διατηρηθεί η εικόνα πάνω στον αμφιβληστροειδή. Το μάτι έχει την ικανότητα να αυξάνει τη συνολική του ισχύ και αυτό επιτυγχάνεται με την αλλαγή των επιφανειακών κυρτοτήτων, του πάχους και της θέσης του φακού. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται προσαρμογή.

Περισσότερα

Ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε, μπορείτε να επιλέξετε και την κατάλληλη απόχρωση του φακού: Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για την έντονη ηλιοφάνεια γιατί περιορίζουν το εκτυφλωτικό φως. Οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για χειμερινά σπορ και εξορμήσεις γιατί κάνουν τα χρώματα πιο έντονα και φωτεινά.

Περισσότερα

Μυωπία

7/11/2016 5:30 μ.μ.

Η μυωπία είναι μία διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία οι ακτίνες φωτός εστιάζουν μπροστά από τον αμφιβληστροειδή. Αυτό οφείλεται στο ότι ο βολβός του ματιού είναι μεγαλύτερος του φυσιολογικού, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις στην αύξηση της κυρτότητας του κερατοειδούς. Η μυωπία είναι η πιο συχνή αμετρωπία αφού εμφανίζεται σε ποσοστό 20% - 25% του πληθυσμού. Αρχίζει συνήθως στην παιδική ηλικία και σταθεροποιείται προς το τέλος της εφηβείας.

Περισσότερα

Αστιγματισμός

7/11/2016 5:30 μ.μ.

Αστιγματισμός καλείται η διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία παράλληλες ακτίνες δεν διαθλώνται εξίσου σε όλους τους μεσημβρινούς.

Όσοι έχουν αστιγματισμό, παρουσιάζουν όραση ελαττωματική και για τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά και για όσα βρίσκονται μακριά. Ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα στην πάθηση αυτή είναι ότι δεν διακρίνονται με την ίδια ευκρίνεια τα γράμματα μιας λέξης, αν και αυτά έχουν το ίδιο μέγεθος και το ίδιο πάχος.

Astigmatism
Περισσότερα

Φωτοχρωμικοί Φακοί

7/11/2016 5:30 μ.μ.

Οι φωτοχρωμικοί φακοί αυξομειώνουν το βαθμό σκουρότητάς τους ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός και χρησιμοποιούνται κυρίως από τους χρήστες διορθωτικών γυαλιών οράσεως, αφού συνδυάζουν τις οπτικές ανάγκες με την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Οι αποχρώσεις που έχουν είναι δύο, καφέ και γκρι.

Περισσότερα

Όραση είναι μία αισθητηριακή λειτουργία του οφθαλμού. Αποτελεί μάλλον την πλέον ανώτερη αισθητηριακή λειτουργία όπως είναι η αντίληψη των χρωμάτων, των αντικειμένων και του φωτός. Χάρη σε αυτήν την λειτουργία ερχόμαστε σε επαφή με τον γύρω κόσμο και συνειδητοποιούμε τη θέση μας και την κίνησή μας μέσα στο χώρο. Η λειτουργία της όρασης επιτελείται μέσω των διαθλαστικών μέσων του οφθαλμού, που είναι ο κερατοειδής, το υδατοειδές υγρό...

Περισσότερα