Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η αλυσίδα καταστημάτων ΠΑΝΑΪΔΗΣ δραστηριοποιείται στον χώρο των οπτικών ειδών για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, διαθέτοντας σήμερα 19 σύγχρονα καταστήματα στα σημαντικότερα εμπορικά και τουριστικά σημεία της χώρας.

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκίνησε το 1977, όταν ο Παναγιώτης Παναΐδης, κάνοντας μια δυναμική αρχή, ιδρύει το πρώτο κατάστημα στο Μαρούσι. Το 1982, σε κεντρικό σημείο της ίδιας περιοχής, ανοίγει και δεύτερο κατάστημα. Μέσα σε διάστημα λίγων ετών, το 1986, η εταιρία εγκαινιάζει το τρίτο της κατάστημα, αυτή τη φορά σε κεντρικό δρόμο της περιοχής του Χαλανδρίου.

Ένα ακόμη σημείο πώλησης έρχεται να προστεθεί στο δυναμικό της επιχείρισης το 1991, σε ιδιόκτητο κτίριο, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή των Μελισσίων. Την ίδια χρονιά, το πρώτο κατάστημα της εταιρίας μεταφέρεται σε ένα επίσης ιδιόκτητο κτίριο στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου, στο οποίο μάλιστα συστεγάζονται και τα κεντρικά γραφεία διοίκησης της επιχείρησης.

Η εταιρία, το 1993, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και εκτός Αθηνών, με την δημιουργία ενός νέου καταστήματος στο νησί της Λήμνου.

Ακολουθώντας μια διαρκώς εξελισσόμενη πορεία, το 1999, τα οπτικά ΠΑΝΑΪΔΗΣ καινοτομούν, εγκαινιάζοντας το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα που διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα γυαλιά ηλίου και βρίσκεται στο Μαρούσι. Στην διάρκεια του ίδιου έτους, το κατάστημα της Λήμνου μεταφέρεται στην πλατεία της Μύρινας, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Το 2004, πραγματοποιείται ανακαίνιση του καταστήματος των Μελισσίων, το οποίο στεγάζεται πλέον σε έναν σύγχρονο χώρο.

Κομβική χρονιά για την ανοδική πορεία ανάπτυξης της επιχείρησης, αποτέλεσε το 2009, με τα εγκαίνια δυο υπερσύγχρονων καταστημάτων στην Κηφισιά και το Κολωνάκι, δυο εμπορικά σημεία τεράστιας σημασίας. Στα συγκεκριμένα σημεία πώλησης μάλιστα, το ελληνικό κοινό έχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με συλλογές γυαλιών ηλίου και οράσεως, που διαθέτουν κατ’ αποκλειστικότητα τα οπτικά καταστήματα ΠΑΝΑΪΔΗΣ, από ιδιαίτερους και επώνυμους σχεδιαστές.

Παράλληλα, η εταιρία στα πλαίσια ανανέωσης της εικόνας της και προσαρμογής της στα σύγχρονα πρότυπα της αγοράς, μετονομάζεται από οπτικά ΠΑΝΑΪΔΗΣ σε Panaidis Eyewear Boutique, επισημαίνοντας την ποιότητα και ιδιαιτερότητα των προϊόντων της.

Το 2010 με την ανακαίνιση του καταστήματος στο Χαλάνδρι, η αλυσίδα οπτικών Panaidis Eyewear Boutique συνεχίζει την διαρκή της εξέλιξη με απώτερο στόχο την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή.

To 2013 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας στη καρδιά του Χαλανδρίου στην οδό Χαϊμαντά προσανατολισμένο στη μόδα για το νεανικό κοινό.

Το 2014 είναι ακόμα μια σημαντική χρονιά για την εταιρία καθώς ανοίγουν δυο νέα καταστήματα στη Γλυφάδα και το νέο Ψυχικό. Τα καταστήματα αυτά ακολουθούν την φιλοσοφία της εταιρίας και παρέχουν στο κοινό υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, τα πιο διάσημα brands του χώρου και αποκλειστικές συνεργασίες.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανοίγει το νέο κατάστημα της αλυσίδας στην περιοχή της Πεύκης, ενώ το δεύτερο εξάμηνο πραγματοποιείται η επέκταση του καταστήματος της Κηφισιάς, το οποίο στεγάζεται πλέον σε έναν σύγχρονο χώρο συνολικής έκτασης 220 τετραγωνικών μέτρων.

Τον Μάρτιο του 2017 ανοίγει το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας εκτός Ελλάδας στην Λευκωσία της Κύπρου.

Τον Απρίλιο του 2017 εγκαινιάζεται ένα ακόμα κατάστημα στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας στην Ερμού, ενώ τον Μάιο του 2017 ανοίγει το κατάστημα στη Βουκουρεστίου, οπού ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα πιο luxury brands του κόσμου.

Το καλοκαίρι του 2018 ανοίγουν τα δυο πιο όμορφα καταστήματα οπτικών στο νησί της Μυκόνου στα Ματογιαννια και της Σαντορίνης στην Οία.

Το 2019 συνεχίζεται η επέκταση στις τουριστικές αγορές με το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στην παλαιά πόλη της Ρόδου καθώς επίσης και στην οδο Αδριανού στη Πλακα των Αθηνών.